Labradoodle-Club | Jetty van der Hulst

Als u de belangrijke beslissing gaat nemen een hond aan te schaffen, dan is het uitermate belangrijk om te weten waar uw hond vandaan komt en wat u kunt verwachten. U schaft uw hond aan met een bepaald doel en heeft verwachtingen van uw hond. Met de fokker kunt u bespreken of uw wensen kunnen uitkomen, maar ook of u wel de geschikte baas bent voor een Doodle.

Een vertrouwensrelatie tussen fokker en nieuwe eigenaar is derhalve van groot belang

Daarom ook willen we ons even voorstellen:

Wij zijn Jetty van der Hulst en Hans Diehl. Oorspronkelijk waren we woonachtig in Den Haag, maar sinds 2006 wonen we met al onze dieren op Landgoed De Boolders in Nederweert. Een locatie met veel ruimte, maar liefst 15 hectare, waar de honden heerlijk kunnen uitrennen in de weilanden, het park of bos, met zelfs een eigen speeltuintje voor de pups.

Sinds de zestiger jaren delen wij ons leven met Grote Poedels en fokken we af en toe een nestje Poedels. Fijne sociale honden, die ook regelmatig Hulphond of Geleidehond werden. Onze honden deden ook mee aan de allereerste proeven als aaihond. Op de tentoonstelling deden ze het super. We hadden zelfs zes Wereldkampioenen.

 

 

Onze Grote Poedels voldeden door hun uitermate sociale en slimme karakter al tientallen jaren als hulphond en blindengeleidehond, vooral voor mensen die allergieproblemen hebben. Toen bleek dat er in het buitenland succesvol kruisingen werden gedaan met Labradors en Golden Retrievers kwam dat ook hier voorzichtig en onopvallend van de grond. Lang voordat het grote publiek er weet van had. We zijn er trots op dat hiervoor onze reuen werden gebruikt. Dit uiteraard vanwege hun uiterlijk en gezondheid, maar zeer zeker vanwege hun stabiele karakter.

Wij kwamen dus in de Doodlefokkerij terecht lang voordat men er in Nederland van had gehoord, lang voordat de Doodles een hype werden. Want als eerste in Nederland gingen wij al jaren geleden op verzoek van toen nog Stichting Soho (die later samenging met Stichting Hulphond) ons bezighouden met de Labradoodles en Golden Doodles. Onze reuen werden gevraagd als dekreu. Toen er een keer een nestkeus bij ons bleef, was het enthousiasme geboren. Werden vroeger onze Poedels hulphond en geleidehond, nu werden onze Doodles daarvoor gevraagd, want het bleek dat deze nog meer voldeden. (Waar en voor wie onze honden aan het werk zijn, leest u elders op deze website.)

Om op een verantwoorde manier met de Doodles verder te gaan, werden er enige honden geïmporteerd. We hebben honden met Nederlands, Amerikaans, Australisch, Duits en Deens bloed. Onze laatste twee honden kwamen uit Zweden. Maar uiteraard is onze oude gezonde Grote Poedellijn de basis van onze Doodlefokkerij. Honden waarvan we vaak nog de overgrootouders in bezit hebben, zodat we ons een goed beeld kunnen vormen van gezondheid en karakter. Daarom durven wij onze honden honderd procent te garanderen. Onze honden leven bij ons in huis en de pups worden goed gesocialiseerd. U leest daar meer over op de Puppy pagina.