Labradoodle-Club | Jetty van der Hulst


U wilt een pup van ons?
Als u onze website heeft gelezen en u weet zeker dat u op korte termijn in aanmerking wilt komen voor een pup van ons dan kunt u contact met ons opnemen en een afspraak maken. Wij plannen dit meestal op zaterdag rond een uur of 12. Wilt u over bijvoorbeeld over een of twee jaar een pup dan verzoeken we u nog geen contact op te nemen omdat wij niet meer met een ellenlange wachtlijst willen werken.We willen altijd graag eerst kennismaken met de mensen die op korte termijn een pup van ons willen. Logisch omdat we graag willen weten wat uw wensen en verwachtingen zijn en voor u is het natuurlijk ook van belang om te weten waar uw hond vandaan komt. En hoe het karakter en de gezondheid van onze honden is. Een afspraak maken kan per mail via jetty@worldonline.nl of per telefoon: 0495 697172.

Graag horen we dan hoe de gezinssamenstelling is en of er autistische of allergische personen zijn. Moet de hond een opleiding gaan volgen of wordt hij een huishond? Vaak heeft een nieuwe eigenaar van een Doodle nog nooit eerder een hond gehad vanwege de allergieproblemen. Daarom is een goede begeleiding en uitleg van onze kant noodzakelijk. Zo verkopen wij absoluut geen pup aan een gezin waarvan man en kinderen een hond willen maar de moeder haar twijfels heeft. Dit gaat mis.Bedenk wel dat we geen “puppy-mill” hebben dus niet altijd pups hebben. Soms fokken we ook even niet omdat we bijvoorbeeld voor ons bedrijf naar een buitenlandse beurs gaan en de geboorte niet aan anderen willen overlaten.Soms hebben we geen pups en soms meerdere pups tegelijk. Dat komt ook omdat onze honden bij ons in huis wonen en dan komt het vaak voor dat ze tegelijkertijd loops worden. Dus dat de nestjes ook samenvallen. Ook komt het een enkele maal voordat één van onze reuen een hond van een andere eigenaar dekt en we in plaats van dekgeld de eerste keus uit het nest krijgen. Deze pups houden we niet altijd zelf dus daar kunnen we vaak weer iemand gelukkig mee maken. Ook hebben we soms pups van een bekende buitenlandse Doodlefokker omdat deze ook regelmatig onze reuen gebruikt. En we soms ook honden samen hebben.

Wachtlijst
Wij werken niet meer met een lange onoverzichtelijke wachtlijst. Vaak geven mensen zich op veel lijsten op of hebben intussen een Teckel of zo gekocht. Of komt het tijdstip dat wij de pups hebben net niet uit vanwege vakantie of dergelijke. Als u zeker weet dat u een pup van ons wilt komt u langs en gaan we kijken wat we voor u kunnen doen. Wij waarschuwen u dan als de pups geboren zijn. Dan weten we ook het aantal het geslacht en de kleuren. Want het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat u een zwart teefje wilt en er zitten alleen maar blonde reutjes in het nestje. Dan kunt u bepalen of u een pup uit dit nest wilt of toch een pup van ander geslacht, kleur of maat op een later tijdstip.

Prijs
De prijzen van onze pups zijn gemiddeld, wij zijn zeker niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. Onze prijs is gebaseerd op wat wij er voor doen en bijvoorbeeld de uitgebreide gezondheidstesten die wij onze honden laten ondergaan. Hierover leest u meer bij het desbetreffende onderwerp. Onze pups worden ook goed begeleid en gesocialiseerd. Zo zijn alle pups dagelijks in handen en gewend aan het meewandelen op ons terrein. We knippen de nageltjes en nemen ze mee op een golfkarretje. De ouderhonden worden in topconditie gehouden en krijgen veel aandacht en er wordt veel tijd aan de socialisatie besteed en we stellen hoge eisen aan hygiëne Ook daar zit voor ons een kostenplaatje aan. We maken al een begin met het zindelijk maken en het aan de lijn leren lopen.

Koopovereenkomst en garantie
Wij verkopen onze honden niet aan fokkers!

Garantie op gezondheid
De dierenartsen die ons begeleiden en de door ons gefokte pups keurenenten en chippen zijn afkomstig van de dierenartsenpraktijk in Ell. (www.dapell.nl) Maar u kunt de bij ons aangeschafte pup door iedere willekeurige dierenarts laten keuren. Zegt deze dierenarts dat u een pup heeft gekocht die niet honderd procent gezond isdan brengt u uw pup terug en krijgt u uw gehele aanschafprijs direct terug. Deze garantie geven we al veertig jaar en nog nooit hebben we een ongezonde pup terug gekregen. Hoe dat kan? Heel simpeldoor alleen honderd procent gezonde pups te verkopen.

Garantie op teruggave
Uw hond kan/moet altijd terug naar ons. Het kan om een andere reden wel eens voorkomen dat door omstandigheden de door u aangeschafte pup weg moet. Dat kan als plotseling in het gezin omstandigheden veranderen. Ook komt het voor dat een huisgenoot totaal niet aan de pup kan wennen. Als de vrouw des huizes nooit honden heeft gehad door bijvoorbeeld allergieproblemen en nu ineens voor een hond moet zorgen kan het ook mis gaan. Door een zorgvuldige begeleiding proberen we dit te voorkomen maar helaas kan dit gebeuren. Wij willen dan de pup graag terug om een nieuwe geschikte baas te vinden. U ontvangt uw aanschafprijs terug. Wel trekken we dan 15 procent van uw aanschafprijs af. Dit omdat we uiteraard tijd aan u en de pup hebben besteed maar ook omdat de door ons meegegeven uitzet zoals voeding en overige benodigdheden niet meer nieuw zijn. Deze zelfde regel geld voor degenen die denken dat toch de allergie een rol gaat spelen. Dit is uitermate zeldzaam maar de garantie dat als het misgaat de hond terug kan naar de fokker geeft toch wel een heel prettig gevoel.Is uw hond ouderen kunt u door omstandigheden de hond niet houden dan mag uw hond ook terug. Wij vinden dat we als fokker ten allen tijde verantwoordelijk blijven voor een door ons gefokte hond. We zoeken of helpen u zoeken naar een nieuwe baas. We vinden het onverdraagzaam dat een door ons met liefde en plezier opgefokte hond in een broodfokkers kennel terecht komt of in het asiel.

Herplaatsing oudere hond
Als u om wat voor reden afstand moet doen van uw hond, dan moeten wij daarvan in kennis gesteld worden. Wij willen weten waar de door ons gefokte honden blijven. De hond komt dan terug en wij zoeken, eventueel in overleg, een nieuwe eigenaar. Soms kunnnen we een oudere hond plaatsen bij een organisatie waar wij een goed relatie mee hebben. Zo kan het dus zijn dat uw Doodle bijvoorbeeld hulphond, geleidehond of therapiehond wordt. Wij vinden dat we als fokker, ten allen tijde verantwoordelijk blijven voor een door ons gefokte hond. We vinden het niet correct dat een door ons met liefde en plezier opgefokte hond in een broodfokkerskennel terecht komt of in het asiel. Wij verkopen onze honden niet aan fokkers.

Gezondheidstesten en gezondheid van onze honden
De meeste rassen kennen erfelijke gezondheidsproblemen, maar als je niet fokt uit de zelfde genenpool, dus kruisingen fokt, kan er minder kans zijn op erfelijke problemen. Als voorbeeld de elleboogdysplasie: een kwaal die bij de Retrievers veelvuldig voorkomt, maar bij de Poedel niet. In de veertig jaar dat wij Poedels fokken heeft nog nooit een door ons gefokte hond dit probleem gekend. Ook kennen de Poedel en de Retrievers verschillende oogaandoeningen.

Maar dat betekent niet dat je niet alert moet zijn en blijven. Het is belangrijk om een pup te fokken uit gezonde en geteste ouders.

Wij testen onze honden op veel erfelijke afwijkingen. Meer dan de meeste andere fokkers. Door zorgverzekeraars worden extreem hoge eisen gesteld en wij willen dat onze ouderhonden daar aan voldoen. Zo worden alle honden waar wij mee fokken in de “Dierenkliniek Ell” . (www.dapell.nl) getest op:
* Elleboogdysplasie
* Heupdysplasie
* Rug afwijkingen(aantal wervels)
* Patellaluxatie
Daarnaast worden de reuen getest op VWD (van Willibrandt disease)
De ogen worden tweejaarlijks door een dierenarts/oogspecialist bij ons thuis getest op:
* PRA
* Cataract en overige erfelijke oogafwijkingen

Als u een pup bij ons aanschaft krijgt u natuurlijk kopieën van de uitslagen mee!

Allergietest en allergie-garantie
Regelmatig worden onze pups aangeschaft voor volwassenen, maar vooral voor kinderen met allergieproblemen. Dit speelt al jaren, want onze Poedels werden tientallen jaren geleden al door diverse organisaties zols het KNGF en Hulphond ingezet voor allergische personen. Labradoodles, Golden Doodles, Poedels en rassen met de juiste hypo-allergene vachten vachten geven over het algemeen geen allergie. Maar niet alle Labradoodles en Golden Doodles geven geen problemen. Zo kunnen de eerste generaties wel problemen geven en een enkele maal kan een fleece vacht ook nog allergieproblemen geven. Bij ernstige allergiepatienten is het dan ook belangrijk dat de hond de juiste vacht heeft en niet zomaar een hond die Labradoodle genoemd wordt aan te schaffen. Wij hebben de beste resultaten voor allergiepatienten bij honden met een wavy, een curly/wavy of een curlyvacht. Er is bij ons de gelegenheid om uw allergie voor hondenen of uw aanstaande pup uit te testen. Want het is natuurlijk vreselijk dat als er een leuke pup is aangeschaft deze later weer weg zou moeten. Voorkomen dus!

Overigens komen wij bij deze testen soms aparte resultaten tegen. Zo was een volwassen meneer allergisch voor speeksel van pups, hij kreeg zelfs blaren. Maar bij een volwassen hond, had hij dit probleem niet. We zijn er trots op dat we een leuke oudere hond voor hem hebben kunnen verzorgen!

Unieke allergiegarantie
Mocht er, zelfs nadat hier de pup is uitgetest later toch nog allergie ontstaan, dan mag/moet de pup terug. Komt de pup binnen een week terug en heeft de puppykoper bij aanschaf de allergie aangegeven, dan ontvangt de puppykoper het gehele aanschafbedrag terug. Is dit langer dan na een week, dan trekken wij twintig procent van het aanschafbedrag af.

Castratie
Hoewel wij principieel niet aan fokkers verkopen, worden onze honden niet gecastreerd afgeleverd. Wij volgen hierin het standpunt van de KNMvD.

U mag uw pup komen halen Als wij een nestje hebben en u heeft uw pup,, natuurlijk met behulp van ons, gekozen, dan reserveren we die pup voor u. Want meestal kan de pup niet direct mee. Wij vragen dan een aanbetaling van 250 euro. De pup kan dan opgehaald worden als deze ge-ent, gechipt en gekeurd is. Wij laten altijd de dierenarts aan huis komen om de pups te keuren, enten en chippen. Als uw pup gekeurd, gechipt en geënt is, dan bent u van harte welkom om uw pup te komen halen. Maar niet dezelfde dag. Als u na afspraak uw nieuwe huisgenoot komt halen,kunt u dan eventuele vragen die u nog heeft aan ons stellen. U ontvangt het entingsboekje en de stickers van de microchip die bij uw hond is ingebracht, en de uitslagen van de gezondheidstesten, zoals HD testen en/of oogtesten van de ouders. Alle benodigdheden om de pup een goede start te geven krijgt u dus ook mee. Hoewel wij hier op het terrein de pups al gewend hebben aan vervoer, kan het voorkomen dat uw pup, zeker bij een lange autorit gaat spugen, daarvoor krijgt u een handdoekof dekentje mee. (Dat u uiteraard mag houden). Mocht u een Doodlebooster willen aanschaffen, dan kan dat ook, maar uiteraard moet u deze wel zelf betalen.

U krijgt van ons erg veel uitleg, maar toch kunnen er vragen ontstaan.
U kunt bellen tussen 10 en 17 uur. Mocht u Jetty persoonlijk willen spreken, dan kan dat telefonisch tussen 19 en 23 uur.