Labradoodle-Club | Jetty van der Hulst

De Labradoodle in het kort samengevat:
Labradoodles hebben een hypo-allergene vacht en geeft weinig of geen allergische reacties af. Ze verharen praktisch niet en ze zijn zeer sociaal naar mens en dier. Ze zijn ook zeer intelligent en zeer sensitief en werkt erg graag voor zijn baas. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Er zijn veel mensen met hondenallergie, dit komt omdat bij sommige mensen het afweersysteem tegen die bacteriën niet goed werkt. De  Labradoodle is onder andere speciaal gefokt voor mensen met een allergie voor honden. Wij kunnen u met 98% zekerheid zeggen dat u geen allergische reactie zult krijgen van de Labradoodle !

Allergie voor honden is een inhalatie-allergie, dus via de luchtwegen krijgt u iets binnen waar u niet tegen kunt. Bij een mens zonder allergie houdt het afweersysteem deze bacteriën en virussen tegen, maar bij mensen met een allergie is het afweersysteem verstoord. Veel mensen denken dat de allergie komt door de haren, maar hondenallergie wordt veroorzaakt door de huidschilfers. De huidschilfers komen vrij op het moment dat een haar de huid verlaat. De huidcellen die hierbij mee gaan, daar bent u allergisch voor. Des te minder een hond verhaart des te minder allergieklachten zult u hebben.

De Labradoodle verhaart niet en verliest dus geen huidschilfers en krijgt u geen allergische reactie!